Besparen in de badkamer

Een groot deel van het water dat we verbruiken, wordt gebruikt in de badkamer. We kunnen echter heel wat water besparen door enkele eenvoudige aanpassingen te doen.

-Installatie van een douche: Als je ‘s morgens onder de douche staat, vergeet je vaak hoeveel water er daadwerkelijk voor nodig is om je haar te wassen of om je lichaam schoon te maken met zeep. Een gemiddelde douche neemt ongeveer 20 liter water per minuut. Als je 5 minuten doucht, gebruik je al 100 liter water! Door een nieuwe douche op te zetten die minder water gebruikt, kan dit aanzienlijk verminderen.

-Efficiente toiletten: Oudere toilets use 3 tot 7 gallon per flushing. moderne efficiente toiletten zijn ontworpen om 1.6 gallons per flushing te gebruiken of minder, wat 50% tot 60% minder is dan oudere modellen. Dat scheelt al snel 40 gallons per dag per persoon.
-Een waterbesparende kraan: Er zijn veel verschillende soorten waterbesparende kranen tegenwoordig. Sommige hebben een sensor die automatisch de kraan uitschakelt als er niemand onder staat, terwijl andere een zeef hebben die ervoor zorgt dat er minder water doorheen stroomt.

-Een watersparende wasmachine: De meeste moderne wasmachines zijn veel zuiniger met water dan oudere modellen. Er zijn ook speciale wasmachines die speciaal ontworpen zijn om zo weinig mogelijk water te gebruiken. Als je nog een oude wasmachine hebt, overweeg dan om deze te vervangen door een nieuwere, watersparende versie.

-Een regenton: Als je tuin of balkon overgoten wordt door regenwater, kan je dit opvangen in een regenton. Dit water kan je dan gebruiken om je tuin mee te besproeien in plaats van stads- of drinkwater. Het is ook beter voor je planten omdat het geen chloor bevat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *